Prihaja Dedek Mraz!

Sporočamo novico, da se bo Dedek Mraz na poti iz Bovca Proti Ljubljani ustavil tudi v naših krajih. V nedeljo, 27. decembra se bo Dedek Mraz na svoji praznično okrašeni kočiji ob 16. uri ustavil v starem delu vasi v Spodnji Idriji, kasneje se bo odpeljal do Kendovega dvorca in se vrnil nazaj na Slovensko cesto. Pot bo nadaljeval do Rotomatike odkoder bo pot nadaljeval proti Domu upokojencev na Marofu.

V Idrijo naj bi prišel ob 17. uri, ko se bo zapeljal po mestnem jedru mimo Mestnega trga in po Kosovelovi ulici v ulico Henrika Freyerja do “Grape”. Tam se bo obrnil in se vrnil na Lapajnetovo ulico kjer bo pri Slaščičarni Gabron zavil še proti Rožni ulici, Mestnem trgu, v Študentovsko ulico in ulico IX. Korpusa. Po Grilčevi ulici se bo zapeljal do križišča in na Uto, kjer bo pozdravil stanovalce Doma upokojencev. Pot bo nadaljeval po Arkovi ulici do trgovine Merkur in se vrnil nazaj in zavil levo proti Gregorčičevi ulici – do Likarce kjer se bo obrnil naredil še en krog skozi mestno jedro.

Vabimo vas, da se mu na njegovi poti pridružite. Pazite le, da se držite vseh ukrepov in se ne zadržujete v skupinah.

Na uredništvu TV studia Idrijskih novic so potrdili, da so tudi oni že navezali stike z Dedkom Mrazom in ga povabili v TV studio. Če bo šlo vse po načrtih se bo Dedek Mraz v studiu oglasil v ponedeljek, 28. decembra pozno popoldne, ko bo iz Ljubljane potoval nazaj proti Tolminu in Bovcu. Obljubil je, da si bo vzel pol ure časa, da se pogovori z voditeljico programa Vesno Marinac. Ob pomoči Zveze prijateljev mladine pa se bodo v pogovor z Dedkom Mrazom preko video povezav vključili tudi otroci iz različnih krajev Idrijskega in Cerkljanskega. Člani spremstva niso hoteli izdati kaj vse bo Dedek Mraz povedal v TV studiu. Tako kot vsako leto pa naj bi imel v košu tudi nekaj darilc za najbolj pridne male in velike otroke.

Po obisku v TV Studiu bomo v sodelovanju z Zavodom za turizem Idrija v podhodu Magazina, na Mestnem trgu in pri Osnovni šoli v Idriji postavili velike panoje z njegovo fotografije in tam se bodo lahko otroci fotografirali z Dedkom Mrazom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja