Spoznaj novo strategijo za mlade!

Kaj sploh je strategija za mlade in kaj je zapisano v njej? Kaj to pomeni za mlade v občini Idrija in kakšne ukrepe prinaša?

V sodelovanju z Občino Idrija smo pri ZPM Idrija, Društvu Idrija 2020 in Mladinskem centru Idrija pripravili osnutek nove strategije za mlade, ki opredeljuje ključne ukrepe Občine Idrija do leta 2026. Dokument je bil uvrščen v javno obravnavo, ki traja do 21. januarja. V tem času si je mogoče dokument ogledati in nanj podati komentarje!
KAKO? Na povezavi: https://www.idrija.si/razpis/581436 (naj namignemo, da se od strani 54 naprej nahaja pregledna razpredelnica)

Predlagane ukrepe, namenjene izboljšanju stanja na področju mladih, želimo predstaviti na posebnem spletnem dogodku. Govorili bomo o posameznih sklopih, ki se dotikajo področij bivanja, izobraževanja, prostega časa in participacije mladih. Z veseljem bomo odgovorili na dodatna vprašanja in sprejeli zanimive predloge!
KDAJ? V sredo, 19. 1., ob 18.00
KJE? Na ZOOM povezavi: https://us02web.zoom.us/j/88418783649

Osnutek strategije bomo predstavili Helena iz Mladinskega centra, Petra iz ZPM Idrija in Matevž iz Idrija 2020.

Se vidimo!

Obisk Dedka Mraza v Cerknem

Le še nekaj dni nas loči od novega leta, Dedek Mraz pa nadaljuje z obiski v naših krajih.

V ponedeljek 27. decembra se bo mudil v Cerknem, kjer se bo s svojo praznično okrašeno kočijo zapeljal po mestnih ulicah.

Približno ob 16.30 se bo pripeljal do gostilne Pr’ Padkejc. Nato pa se bo po Platiševi ulici vrnil nazaj na Bevkovo ulico in pot nadaljeval proti Gorenjski cesti. Iz Gorenjske ceste bo zavil na Močnikovo ulico ter se peljal mimo Bara Gabrijel po ulici Trg prekomorskih brigad do Cvetkove ceste. Svojo pot bo zaključil na Glavnemu trgu.

Vabimo vas, da se mu na njegovi poti pridružite. Pazite le, da držite zahtevano medsebojno razdaljo 1,5 m in se razkropite na čim več različnih lokacij na njegovi poti. Če vzdrževanje razdalje ni mogoče, je tudi na prostem obvezna uporaba zaščitnih mask. Poskrbimo, da ostanemo zdravi in naj bo obisk Dedka Mraza za naše najmlajše, kljub zapovedanim omejitvam, čimbolj prazničen.

V torek in sredo pa bo z obiskom razveselil še varovance doma upokojencev Idrija in Cerkno. Po obisku se bo odpravil naprej in pri nas ga bomo ponovno videli naslednje leto.

Dohodnina 2021

Programi Zveze prijateljev mladine Idrija se deloma financirajo tudi iz odstopa dohodnine.
Tudi vi lahko podarite svoj procent!
.
.
Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. Svoj del dohodnine nam lahko namenite z uporabo aplikacije e-davki ali pa tu na naši spletni strani (desno) poiščete izpolnjen obrazec obrazec natisnete in ga oddate na davčnem uradu.

Dedek Mraz nadaljuje obiske po naših koncih

Včerajšnji dan je bil resnično pravljičen, saj je Dedek Mraz s svojim obiskom razveselil veliko število otrok v Idriji in Spodnji Idriji. Vendar pa dedek kljub temu ne počiva in v tem tednu ga lahko srečate na naslednjih lokacijah:

Šebrelje: DANES 20.12. ob 16.00 pred gasilskim domom v Šebreljah. Ob obisku bo Dedek Mraz otrokom tudi razdelil darila.

Novaki: DANES 20.12. pred šolo v Novakih. Ob 18.00 za otroke iz Dolenjih Novakov, ob 18.30 pa za otroke iz Gorenjih Novakov.

Otalež: JUTRI v torek 21.12. pred novim gasilskim domom v Otaležu. Ob 17.00 za otroke iz Jazen in Travnika in ob 17.45 za otroke iz Lazca, Pluženj in Otaleža.

Kanomlja: v ČETRTEK 23.12. se bo podal po dolini Kanomljice, kjer bo obiskal tamkajšnje otroke. Obisk bo pričel ob 16.30 v Gorenji Kanomlji.

Vojsko: v NEDELJO 26.12. bo v popoldanskih urah obiskal otroke po celotni vojskarski planoti.

Naslednji ponedeljek pa je planiram obisk Cerknega. V primeru lepega vremena se bo Dedek skozi mesto popeljal s svojo konjsko vprego in na mestnih ulicah pozdravil vse velike in majhne otroke.

Dedek Mraz je tu!

Mesec december se že preveša v drugo polovico in Dedek Mraz nadaljuje s svojimi obiski po naših krajih.

oznorCOBR

LEDINE: Že v četrtek 16. decembra, bo v popoldanskem času potoval po ledinski planoti in v pravi zimski kulisi pozdravil tamkajšnje otroke.

ČRNI VRH: V petek, 17. decembra ob 17. uri si bodo otroci v kulturni dvorani Črni Vrh pred prihodom Dedka Mraza ogledali predstavo z naslovom »Kam so izginile praznične zgodbe?« v izvedbi gledališča Pravljičarna. Za ogled predstave ne pozabite na maske in izpolnjevanje pogoja PCT za starejše od 12 let. Spoštovati bo potrebno tudi zahtevano medsebojno razdaljo.

SPODNJA IDRIJA in IDRIJA:nedeljo, 19. decembra pa se bo Dedek Mraz na svoji praznično okrašeni kočiji ob 16.30 uri peljal mimo starega dela vasi v Spodnji Idriji, nato se bo odpeljal do Kendovega dvorca in se vrnil nazaj na Slovensko cesto. Od tam bo pot nadaljeval proti Idriji in se ustavil še pri Domu upokojencev na Marofu.

V Idrijo naj bi prišel ob 17. uri, ko se bo zapeljal po mestnem jedru mimo Mestnega trga in po Kosovelovi ulici na Lapajnetovo ulico kjer bo pri Slaščičarni Gabron zavil še proti Rožni ulici in se ponovno zapeljal mimo Mestnega trga, nato bo pot nadaljeval proti Gregorčičevi ulici do Likarce. Na parkirišču pri Tušu bo obrnil in se odpravil k zasluženemu počitku, saj ga v naslednjem tednu že čakajo naslednji obiski.

Vabimo vas, da se mu na njegovi poti pridružite. Pazite le, da držite zahtevano medsebojno razdaljo 1,5 m in se razkropite na čim več različnih lokacij na njegovi poti. Če vzdrževanje razdalje ni mogoče, je tudi na prostem obvezna uporaba zaščitnih mask. Poskrbimo, da ostanemo zdravi in naj bo obisk Dedka Mraza za naše najmlajše, kljub zapovedanim omejitvam, čimbolj prazničen.

 

Prihaja Dedek Mraz!

 

Sneg je pobelil našo okolico, mesta so čudovito okrašena z lučkami in praznično vzdušje se je naselilo vse okrog nas. Za naše najmlajše pa posebno čarobnost tega meseca ustvarijo predvsem obiski dobrih mož, zato vam z veseljem sporočamo, da bo Dedek Mraz v prihodnjih tednih obiskal vse pridne, nagajive, majhne in malo manj majhne otroke iz naših krajev.

Ker pa je decembrsko vreme lahko precej nepredvidljivo, so mogoče naknadne spremembe objavljenih datumov, o čemer vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani in FB profilu.

30 OČAL ZA 30 LET

Očesna optika Vogrič praznuje 30 let delovanja!

Optika Vigrič se je v 30ih letih svojega delovanja iz majhne prodajalne razvila v eno najsodobnejših optik v naši regiji. Ker je njihova glavna skrb zdravje oči in popoln vid ter dobro počutje glavno merilo uspeha, v tem prazničnem času organizirajo akcijo 30 očal za 30 let s katero želijo tridesetim posameznikom podariti celostno oskrbo vida (očesni pregled, okvir, stekla, montaža).

Zvezaprijateljev mladine Idrija bo v sodelovanju s Centrom za socialno delo v akcijo vključila nekaj socialno šibkejših družin, ki jim bo lepa gesta optike Vogrič še kako prav prišla. K prijavi pa ste vabljeni tudi vsi ostali posamezniki saj je akcija namenjena vsem.

 

Prijave zbiramo preko elektronske pošte na zpmidrija@gmail.com ali na telefonski številki 041 427 925

Jesenske počitnice so za nami

Počitnic je konec, za nami pa je čudovit jesenski počitniški teden poln druženja s prijatelji in raznolikih aktivnosti, ki smo jih pripravili za vse otroke iz idrijsko-cerkljanskega.
🍁 Začeli smo v ponedeljek s počitniškim kinom v Filmsko gledališče Idrija, kjer si je kar 50 otrok ogledalo animirani film Škratki.
🍁 V torek smo napolnili dva avtobusa in ob spremstvu osmih prostovoljk smo se odpeljali v Ljubljano na obisk živalskega vrta, kjer smo v družbi najrazličnejših živali preživeli precej mrzlo vendar vseeno lepo dopoldne.
🍁 V sredo je sledila jesenska ustvarjalnica v mestni dnevni Pr’ Golitu. S pomočjo pisanih jesenskih listov smo ustvarili čudovite izdelke in se ob tem tudi res lepo zabavali.
🍁 Četrtkovo dopoldne smo preživeli v prostorih strelskega društva Jožeta Mihevca Idrija, kjer so se kar 3 skupine otrok spoznale s streljanjem z zračno puško. Lahko se pohvalimo, da smo ob kar nekaj izstreljenih nabojih, marsikatero tarčo preluknjali natančno skozi sredino.
🍁 Za zadnji dan počitniškega tedna pa nam je ostala še težko pričakovana kulinarična delavnica z Masterchefovko Patricijo Horvat. V prostorih kmečke tržnice Idrija smo se tako v dveh izmenah naučili delati domače testenine in omako s paradižnikom in svežo baziliko. Otroci so hitro osvojili tehniko in pridno valjali testo med prsti, nastali rezanci pa so bili tako dobri, da smo krožnike pomazali do zadnje kapljice.
Zanimanje za vse naše počitniške aktivnosti je bilo močno nad pričakovanji, kar kaže na vse večjo potrebo po organiziranih počitniških dogodkih za otroke. Zaradi velikega zanimanja so bila mesta na programih kar hitro zasedena, zato smo se po naših najboljših močeh potrudili povečati število mest na posameznem dogodku in s tem mesto zagotoviti čim večjemu številu otrok. Veseli smo, da smo planirane aktivnosti, ob skrbnem upoštevanju varnostnih priporočil, lahko nemoteno izpeljali in počitnice polepšali tako velikemu številu otrok.

Jesenske počitnice 2021

Obveščamo vas, da so za jesenske počitnice zasedena že vsa prosta mesta za OBISK ŽIVALSKEGA VRTA, JESENSKO USTVARJALNICO, STRELSTVO in IZDELAVO TESTENIN.

Še vedno vabljeni k prijavi na počitniški KINO.

 

 

Jesenske počitnice 2021

Pred nami so že prve šolske počitnice in za otroke smo pripravili pester nabor počitniških aktivnosti.

Ponedeljek, 25. 10. KINO: animirani film ŠKRATKI

Torek, 26. 10. Obisk ŽIVALSKEGA VRTA v Ljubljani 

 Sreda, 27. 10. Jesenska USTVARJALNA DELAVNICA 

Četrtek, 28. 10. STRELSTVO 

Petek, 29. 10.  IZDELAVA TESTENIN z Masterchefovko PATRICIJO HORVAT 

Število mest na aktivnostih je omejeno, zato so prijave obvezne za vse dogodke.

Prijavnico bodo otroci dobili v šoli, dobitepa jo tudi TUKAJ