Letovanje Poreč 6. DAN

Včeraj nas je zbudila melodija iz risanke Elza, saj je bil na vrsti pravljični dan. Po budnici smo šli na jutranji tek, nato merjenje temperature in višine morja, ki je sedaj že zjutraj 25°C in temperature zraka, ki je bila 26°C.

Ker imamo letos veliko novincev med vzgojitelji smo jih tudi malo “krstili”. Njihova naloga je bila, da so vsako uro pripravili hvalnico za enega od starih vzgojiteljev, obroke so jedli stoje in na popoldanski plaži so morali starim vzgojiteljem zagotoviti senčko.

Po zajtrku smo hitro lično pospravili sobe in se pripravili za na plažo. Na vrsti so bila namreč napihljiva vodna igrala na katera je šlo kar polovica otrok iz naše kolonije. Zaradi varnosti smo si nadeli jopiče in se podali zabavi na proti. Igrala so zahtevna, zato so se naši vzgojitelji dobro natelovadili, ko so otroke vleki iz vode nazaj na igrala.

Popoldanske aktivnosti smo izkoristili za priprave na večer. Otroci so že pri zajtrku dobili navodila katero pravljico bodo zvečer uprizorili v večernem GLEDALIŠČU PRAVLJIČARNA. Izdelali so si kostume, pripomočke in se dobro pripravili. Zvečer pa je napočil čas, ko se je gledališče odprlo. Izgubljena škrata, ki nista našla poti nazaj v Idrijo sta si krajšala čas s pripovedovanjem pravljic. Otroci so po skupinah pravljice uprizorili. Piina skupina je uprizorila lutkovno predstavo Rdeča kapica, Erinova Volk in sedem kozličkov, Živina Volk in trije prašički, Simonova Sneguljčico, Petra Z. Pepelko, Mančina Zlatolasko, Urbanova Princesko na zrnu graha, Kristinina Žabji princ, Marjanina Pravljica o debeli repi, Petra L. Kdo je napravil Vidku srajčico in Nežina Muco copatarico. Vzgojitelji so morali v likih iz pravljic odigrati Elzo. Prostor je bil krožnik. Kot je temu rekel škratek je to bila čista – improliga.

Navigacija prispevka