IZJAVA NA KOMENTARJE GLEDE PRIJAV ZA LETOVANJA 2019

Zveza prijateljev mladine Idrija organizira letovanja že vrsto let. Naš cilj je omogočiti otrokom kvalitetno preživljanje prostega časa.  Stremimo k temu, da jim ustvarimo nepozabni teden, da se bodo s svojimi vrstniki z nasmeškom spominjali letovanj.  V čast in ponos nam je, da nam starši zaupajo in je zato zanimanje za letovanja vedno večje.  V preteklih letih smo na letovanje peljali 95 otrok, zadnji dve leti smo število mest povečali kar za 30, letos celo za 41. V Poreč in Sečo bomo tako peljali kar 136 otrok. Letovanje takega števila otrok je za zvezo, kot je naša, velik organizacijski in finančni zalogaj. V prvi fazi zahteva ogromno finančnih sredstev (donacije, ki jih je vsako leto manj), dobro organizacijo letovanja in  usposobljeno in izjemno odgovorno ekipo vzgojiteljev ter medicinskega osebja, ki skrbijo za otroke na letovanju.  Glede na navedeno večjemu številu otrok letovanja ne moremo omogočiti.

Na Zvezi prijateljev mladine Idrija smo veliko razmišljali o načinu zbiranja prijav, o morebitnih dodatnih kriterijih, o tem da bi določeni otroci imeli prednost pri letovanju, pa se za to zaenkrat nismo odločili. Zadnja stvar, ki bi si jo želeli je to, da bi na kakršenkoli način stigmatizirali otroke ali njihove družine. Tako je bil doslej vedno uporabljen sistem vrstnega reda prispelih prijav.

Potrudili smo se, da bi prijave vsem približali in olajšali.  Pripravili smo plakate na katerih so bili podatki o letovanju, kdaj bodo otroci prijavnice dobili v šoli in kdaj bo prijavnica objavljena tudi na spletu. Vse smo predhodno objavili tudi na družabnih omrežjih in spletni strani. Prijavnico vedno objavimo tudi na spletu, saj jih iz različnih vzrokov vsi otroci ne prevzamejo isti dan. Prav tako smo zadnja leta sprejemali prijave samo fizično (osebno v pisarno ali po pošti), da bi imeli tisti, ki niso vešči računalnika in spletne pošte enake možnosti.

V letošnjem letu prijave bistveno presegajo zmožnosti izvedbe letovanja za vse otroke, zato bomo do naslednjega leta v ZPM Idrija proučili optimalen način zbiranja prijav, da ne bomo deležni takih kritik kot letos. Odprti smo tudi za konstruktivne predloge s strani staršev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.