Seča, zadnji dan

V Seči smo to noč prespali ob spremljavi dežja in občasnem gromu. Dež je do jutra spral zrak in pohladil naše pregrete bungalove, in ko smo se prebudili, so sončni žarki že sušili vse sledi nočnega dežja. Potem ko smo še poslednjič pospravili naše sobe in uredili okolice bungalovov, smo se spustili do plaže. Tudi danes smo se kopali, med gretjem na kopnem pa smo trenirali masiranje drug drugega, odkrili pa smo tudi, da si lahko na stopnicah pripravimo masažno kopel. Nekateri izmed nas so igrali igre s kartami, odkrili pa smo tudi, da nikoli nisi prestar za zabavo na gugalnicah ali v peskovniku.
Po kosilu smo nekateri že pričeli s pakiranjem, drugi smo poiskali uteho v hladni dvorani na bralnih delavnicah, izkoristili smo še zadnje priložnosti za pink ponk s prijatelji, najstarejši fantje pa so pod vodstvom vzgojitelja Matica očedili armaflekse za vse udeležence in jih na soncu posušili, da bodo pripravljeni na prihodnje izzive.
In že smo se spet odpravili na plažo, tokrat zadnjič na tem letovanju. Sprva je vse potekalo kot normalno, nato pa so starejši vzgojitelji izkoristili zadnjo priložnost in organizirali krst novih vzgojiteljic, pri čemer so s pridom uporabili tudi nas. Z barvami za obraz smo jih naličili v marsovke in jim pripravili obleko iz vrečk za smeti, potem pa se je njihova prava preizkušnja šele pričela, v opravah so morale na plaži zaplesati ‘račke’ in opraviti preizkus hoje pod vedno bolj spuščenim vodnim črvom. Vse so krst odlično opravile.
Po večerji smo imeli zaključno prireditev, ki pa smo ji dodali obred, ki ga v Seči nismo imeli že več let: poroko! Poročili smo dva para, Jana in Tjašo, in Tijana in Alino. Pri čakanju na pričetek obreda smo mimogrede in skoraj po nesreči ustanovili še pevski zborček, ki se je na poroki odlično izkazal. Po zaključku svečanosti, izmenjavi prstanov in prvem plesu poročencev in prič smo podelili nagrade za vse zmagovalce tekmovanj, ki smo jih imeli čez teden, in nato priredili ples za vse. Sploh nismo vedeli, kdaj se je okrog nas stemnilo, in kar naenkrat je napočil čas za poslednji tuš, zadnjo od vzgojiteljev prebrano zgodbico, in zadnje odsanjane sanje letošnjega letovanja.
Jutri planiramo odhod ob 9. iz Seče, poskrbeli bomo za povezavo do sledenja naše poti v živo, ko pa bomo imeli tudi oceno časa prihoda v Godovič in Idrijo, pa jo bomo objavili na spletni strani ZPM Idrija in na našem FaceBook profilu. V imenu cele ekipe vzgojiteljev se vam vsem staršem zahvaljujemo za izkazano zaupanje in upamo, da se vidimo prihodnje leto!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja