Razstava ob Tednu otroka 2020

V okviru praznovanja 30-letnice delovanja Tom telefona je Zveza prijateljev mladine Slovenija skupaj z Muzejem pošte in telekomunikacij pripravila razstavo z naslovom Odgovor je pogovor.
Ideja o telefonu za otroke se je porodila leta 1990 na pobudo Komisije za otrokove pravice pri ZPMS. Telefon je predstavljal eno izmed novih oblik stika z otroki in mladostniki. Pet let kasneje je zaživela Nacionalna mreža TOM, ki je pod enotno brezplačno številko omogočila telefonsko pomoč otrokom in mladostnikom po vsej Sloveniji. Telefon je namenjen različnim problemom, ki jih otroci in mladostniki imajo s seboj, v družini, šoli ali s sovrstniki.
Razstava se dotika mladostniške problematike in nagovarja tako širšo javnost kot tudi šolske skupine, ki omenjeno temo obravnavajo v okviru učnega načrta. Otrokom in mladostnikom je predstavljena možnost zaupnega pogovora o težavah, stiskah in vprašanjih, povezanih z uporabo interneta in mobilnih naprav. Ob razstavi pa z različnimi delavnicami opozarjajo tudi na pasti spleta ter ozaveščajo o varni rabi interneta in novih tehnologij.
Razstava bo na ogled od 4. oktobra 2020 do 4. julija 2021.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja