Počitniško varstvo: 2. teden

Za nami je še en zanimiv poletni teden.

V ponedeljek nas je v počitniškem varstvu obiskal popotniški fotograf Iztok Bončina, ki nam je s svojimi čudovitimi fotografijami in zanimivimi zgodbami pokazal kako živijo otroci drugje po svetu. Tako smo videli kako prosti čas preživljajo mali eskimi, kako se šolajo otroci v Afriki in celo kako v Aziji otroci že od majhnega pomagajo staršem zaslužiti denar za preživetje. Naučili smo se veliko novega in ura v fotografovi družbi je kar prehitro minila.

V torek smo se podali na idrijske Rake, kjer so potekale gozdne igre v organizaciji Geopark Idrija. V senci dreves smo se podali na sprehod ob Rakah, spotoma spoznavali različne drevesne vrste in zanimivosti o Rakah, preizkusili pa smo se tudi v čisto pravem gozdnem poligonu.

Sredo smo izkoristili za sprehod do cerkve svetega Antona, kjer smo uživali v razgledu na našo lepo Idrijo, naredili nekaj fotografij in se hitro podali nazaj pred mladinski center, kjer smo se igrali vse do kosila.

Četrtek smo namenili idrijski dediščini, natančneje rudarskim hišam. Matevž iz društva Idrija 2020 nas je popeljal po Idriji, nam povedal mnogo zanimivega o rudniku in stavbah v mestu ter nam pokazal koliko starih rudarskih hiš je pravzaprav še vedno okoli nas. Zdaj bomo ob hoji skozi mesto zagotovo bolj pozorni na majhna okna in strme strehe.

Petek je bil pri nas športno obarvan, saj smo organizirali čisto pravi turnir v namiznem nogometu! Na turnir se je prijavilo kar 11 parov in čisto vsaka tekma je bila strašansko napeta. Glasno smo navijali in zmagovalcema Janezu in Vidu pomagali do zmage. Preostanek dneva pa smo spet preživeli v senci dreves v parku pred MCI, čas smo si krajšali z družabnimi igrami, frizerskim salonom, plesom, akrobacijami na igralih in mnogo drugega. Vsi skupaj pa smo že kar malo težko čakali vikend.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja