Vroč počitniški teden je za nami…

Vroč avgustovski teden je za nami.

Počitnikarijo smo ponovno začeli z obiskom Antonijevega rova. Izbira termina ne bi mogla biti boljša, saj smo neizmerno uživali v nižjih temperaturah pod zemljo, nad nami pa je močno sijalo sonce in termometer se je povzpel preko 35 stopinj. Vodič nas je popeljal skozi rove in nam na izjemno zanimiv način predstavil kako je potekalo izkopavanje te bogate živosrebrne rude.

V sredo smo se ponovno in še zadnjič v tem poletju odpravili v odprti bazen v Ajdovščini. Voda je bila topla, ozračje pa tudi.  Takoj ob prihodu smo si poiskali senčko pod drevesi, se namazali in se brž pognali v vodo. Sledilo je čofotanje, potapljanje, skoki in meti v vodo.

Četrtek in petek pa je bil čas za obisk konj pri Ani Sever. Iz Idrije smo se že zjutraj odpravili peš. Kot vedno, nas je Ana lepo sprejela in nam ponudila čudovito dopoldne v družbi konj. Konje smo najprej očistili in jih pripravili za ježo. Šele nato smo začeli z jahanjem. Ker nas je bilo veliko smo iz hleva pripeljali 3 velike kobile Bonito, Lejlo in Nino, ter seveda malega ponija Gringota.

Prihodnji teden se bo Počitnkarija odvijala v torek in četrtek. V torek, 8. 8. bodo ob 10. uri pred Mladinskim centrom Idrija, v sodelovanju z Geoparkom Idrija, potekale ustvarjalne delavnice.

V četrtek, 10. 8. odhajamo v Ljubljano. Obiskali bomo Muzej iluzij in se sprehodili po mestu. Odhod bo iz Sp. Idrije ob 8.20 iz Idrije pa ob 8.30. Nazaj v Idrijo se vračamo približno ob 14.00, avtobus bo nato pot nadaljeval še do Sp. Idrije.

Še nekaj utrinkov tega tedna…

IMG_0286 DSCN0090 IMG_20170803_103242

 

 

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>