Prostovoljci

Dobrodošli med prostovoljci!

Prostovoljstvo je altruistična dejavnost, pri kateri posameznik ali skupina zagotavlja storitve brez finančnih koristi in je dejavnost, ki krepi medsebojno solidarnost ljudi, spodbuja razvoj človeških zmožnosti in vseživljenjskega učenja, zagotavlja družbeno povezanost in sodelovanje pri reševanju problemov v družbi.

Zveza prijateljev mladine Idrija je humanitarna in prostovoljska organizacija, ki se za svoje delovanje močno opira na pomoč prostovoljcev, brez katerih izvajanje mnogih programov ne bi bilo mogoče. Trenutno z nami sodeluje kar preko 50 aktivnih posameznikov, katerih delo je v prvi vrsti zanimivo in zabavno, velikokrat pa tudi naporno in izjemno odgovorno. Kljub vsem izzivom, ki jih delo z najmlajšimi prinaša, pa prostovoljstvo njihovo življenje bogati in nagrajuje.

“Kaj je prostovoljstvo? S srcem vložen trud, za katerega ne dobiš denarja, pač pa veliko več: iskrene nasmehe otrok, hvaležnost staršev ter priznanje sebi, da delaš dobro – da pomagaš v stiski in v življenja drugih rišeš nepozabna doživetja.”

 

Si se odločil/a, da postaneš prostovoljec/ljka Zveze prijateljev mladine Idrija in boš s prostovoljnim delom razveseljeval/a otroke na območju občin Idrija in Cerkno? Če je odgovor ja, te vabimo, da izpolniš vprašalnik in ga izpolnjenega pošlješ na zpmidrija@gmail.com

Vprašalnik za prostovoljce