Humanitarni programi

Botrstvo

Projekt Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste Polje, je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v Sloveniji. Glede na to, da revščina ne prizanaša niti prebivalcem v občinah Idrija in Cerkno smo se odločili, da k projektu samostojno pristopimo tudi mi.

PRAVILA o delovanju projekta Botrstvo v Idriji si preberite TUKAJ.

Projektu se lahko kadarkoli prostovoljno pridružite z enostavno izpolnitvijo pristopne izjave, ki jo izpolnjeno pošljete na ZPM Idrija, Mestni trg 11, 5280 Idrija.

Po prejeti izjavi vam bomo dodelili otroka in vam več informacij poslali po elektronski pošti ali po navadni pošti, če boste tako želeli.

Botri svojim varovancem izboljšujejo kvaliteto življenja z mesečnimi prispevki 30€ ali enkratnim prispevkom v poljubnem znesku.

Letovanja – Valovi otroškega smeha

Eden naših glavnih humanitarnih programov so vsekakor naša poletna letovanja otrok. Zveza prijateljev mladine Idrija je organizator letovanj za otroke iz idrijskega in cerkljanskega že več kot 50 let. Zanimanje za naša letovanja je iz leta v leto večje, kar nam je v veliko zadovoljstvo in ponos. Udeležba na letovanju v Poreču ali Seči pri Portorožu otrokom predstavlja edinstveno izkušnjo v družbi prijateljev ter v prvi vrsti krepi njihovo samostojnost. Žal pa vsem otrokom njihove družine sproščujočih in prijetnih počitniških dni ne morejo omogočiti, zato si močno prizadevamo, da v okviru humantirane akcije Valovi otroškega smeha zbiramo sredstva, da tem otrokom omogočimo brezplačno ali pa vsaj subvencionirano ceno letovanja.

Poštar Pavli polni šolske torbe

Dobrodelna akcija Poštar Pavli polni šolske torbe, je skupna akcija ZPMS in Pošte Slovenije. Akcija poteka v juliju in avgustu, ko se na nacionalni ravni zbirajo sredstva in šolske potrebščine o poštnih izpostavah. ZPM Idrija poskrbi, da šolske potrebščine razdeli otrokom iz socialno šibkejših družin.

Pomoč pri nakupu delovnih zvezkov

Ker je pred začetkom šolskega leta številnim družinam zelo težko, ker si ne morejo privoščiti nakupa delovnih zvezkov smo jim priskočili na pomoč. S pomočjo lokalnih donatorjev jim pomagamo pri nakupu potrebnih delovnih zvezkov.

Trije zimski botri

Akcija trije zimski botri je projekt treh prijateljic, ki je iz želje po obdarovanju vsaj nekaj pomoči potrebnih otrok prerasel v vseslovensko akcijo, preko katere je bilo v preteklih letih zbranih in razdeljenih več tisoč daril za otroke iz socialno šibkejših družin. V projektu sodelujemo tudi mi saj poskrbimo, da pismo dobremu možu napišejo tudi otroci iz Idrijskega in Cerkljanskega. Nato poskrbimo, da so darila pravočasno dostavljena na prave naslove. Čeprav razmere za marsikoga niso prav rožnate na ta način poskrbimo, da je praznični čas vsaj za naše najmlajše pravljičen.

Akcija Ciciban – Cicido

V okviru akcija Ciciban – Cicido v sodelovanju z Društvom bralna značka obdarujemo otroke z brezplačnimi mesečnimi naročninami na reviji Ciciban in Cicido.