Išče se nagajiva Muca Copatarica

V sklopu počitnikarije smo pretekli teden obiskali idrijski mestni čebelnjak in na delavnici izdelovali sveče iz naravnega čebeljega voska. Kako zanimivo! Za izvedbo se zahvaljujemo Geoparku Idrija ter Čebelarskemu društvu Idrija.

Do zadnjega sedeža poln avtobus pa nas je v četrtek odpeljal v toplo Ajdovščino, kjer smo na odprtem bazenu čofotali, skakali in se spuščali po toboganu.

V vsakodnevnem počitniškem varstvu nam ure in dnevi neverjetno hitro bežijo. Dopoldneve si poleg proste igre zunaj in notri popestrimo s pletenjem zapestnic prijateljstva, risanjem s kredami, ustvarjalnimi delavnicami, lakiranjem nohtov,…

Ta teden so se nam pridružili tudi novi vzgojitelji, ki so pripravili različne dejavnosti: ustvarjalne, športne, spoznali smo celo osnove borilnih veščin. Pod vodstvom prostovoljk Mladinskega centra Idrija, ki prihajata iz Francije in Latvije, smo nekatere skupinice že preživele mmmm okusne urice v kuhinji.

Hvala torej vsem vzgojiteljem in prostovoljkama za dodatno popestritev programa!

Prav posebne tedenske priprave pa so bile potrebne za petkovo prireditev “ZPM ima talent”. Po dogovarjanju za skupine, izbiro nastopa in rekvizitov ter veliko vaje, so otroci prikazali prijetne in zabavne točke. Videli smo dekliške plese, fantovske breakdancerje, dolge solo pevske nastope, karateiste, risarje, pripovedovalce vicev, šolanega klaviaturista, čarodeje in zelo prikupno melodijo na improvozirana tolkala. Vsi do bili zmagovalni talenti in so prejeli zasluženo sladko nagrado. Bravo!

Aja, pa poseben obisk smo imeli ta teden… menda celo večkrat. Ampak vedno pride na skrivaj! Je kdo videl gospodično Muco Copatarico?? Nam namreč kar naprej nagaja in pobira copate…. Mislite, da delamo kaj narobe?

 

Naslednji teden se zopet nekaj obeta:

– ponedeljek, 15.7. : Plesna delavnico z Ano Trček, ob 10.00 v Plesnem klubu Idrija

– torek, 16.7. : Naredi okvir za svojo najljubšo poletno fotografijo (Geopark), ob 10.00 v CIČu (čipkarska šola spodaj levo)

– sreda, 17.7. : Medgeneracijsko druženje, ob 9.00 v Domu upokojencev Idrija, Medgeneracijski center

 

Med iskanjem Muce Copatarice vam pošiljamo lep pozdravček!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja