Druga polovica veselega decembra

Praznični december se je že prevesil v svojo drugo polovico. Tudi v naslednjem tednu bodo za otroke in otroke po srcu potekali praznični dogodki, ki bodo naša srca napolnili z upanjem in veseljem.

V ponedeljek, 17. decembra bo ob 15.45 v šoli v Ledinah (za otroke KS Ledine), ob 18.15 pa v vaškem središču v Lazcu (za otroke KS Otalež) gostovala predstava Tisoč želja in en sam zvezdni utrinek, ki jo bo uprizorilo Gledališče Pravljičarna. Sledil bo prihod Dedka Mraza.
V šoli v Spodnji Idriji bo ob 17.00 za učence vrtca in prvega triletja na sporedu novoletna pravljica. Prisotno bo prijetno praznično vzdušje.

V torek, 18. decembra bo ob 8.00 v šoli v Spodnji Idriji za učence od 1. do 4. razreda, ob 9.15 pa za otroke vrtca Spodnja Idrija in zunanje obiskovalce, gostovala lutkovno-gledališka predstava Dedek Mraz prihaja, ki jo bo izvedel Lutkovno gledališki krožek OŠ Idrija. Otroke bo obiskal tudi Dedek Mraz.
Ob 16.00 bodo v šoli v Cerknem za vse otroke pripravili praznično ustvarjanje, kjer bodo lahko izdelovali naravna mila, uživali v knjižnem doživetju, pekli piškote, se spremenili v igralce in se razgibali v športnem mnogoboju.
Ob 17.00 bo Mestni muzej Idrija v gradu Gewerkenegg za vse otroke priredil muzejsko praznično ustvarjalnico.
Ob 17.30 bo v šoli v Črnem Vrhu za vse obiskovalce potekal dobrodelni božično-novoletni koncert.

V sredo, 19. decembra bo ob 9.30 za otroke od 7. do 9. razreda OŠ Idrija, OŠ Sp. Idrija, OŠ Črni Vrh, OŠ Cerkno in dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija potekal koncert Marka Hatlaka z bendom.
Ob 10.00 bo v šoli v Cerknem, za otroke vrtca Cerkno in učence od 1. do 3. razreda OŠ Cerkno potekala glasbena pravljica Obuti maček, ki so jo pripravili pravljični učitelji glasbene šole Koper.

V četrtek 20. decembra bo ob 8.00, 8.40 in 9.30 v šoli v Idriji, za otroke vrtca in učence od 1. do 5. razreda ter učence PŠUUOMPP in VDC uprizorjena lutkovno-gledališka predstava Dedek Mraz prihaja, ki jo bo izvedel Lutkovno gledališki krožek OŠ Idrija.
Ob 9.00 bo v vrtcu v Cerknem, za otroke vrtca Cerkno, uprizorjena novoletna predstava Dobri snežak, ki so jo pripravile vzgojiteljice vrtca. Sledil bo obisk Dedka Mraza.
Ob 9.00 bo v šoli v Godoviču za otroke vrtca enote Godovič, potekala predstava učencev PŠ Godovič, Škrat Kuzma dobi nagrado.
Ob 10.15 bo v šoli v Črnem Vrhu proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti z naslovom Slovenija ima srce. Proslava bo na voljo za vse otroke iz Črnega Vrha in vse zunanje obiskovalce.
Ob 10.30 bo v večnamenski dvorani OŠ Cerkno v Cerknem, za učence od 1. do 3. razreda OŠ Cerkno potekala novoletna predstava Dobri Snežak, ki jo bodo izvedle vzgojiteljice vrtca.
Ob 18.00 bo v kulturni dvorani v Spodnji Idriji za vse krajane organizirana že tradicionalna novoletna prireditev.

V petek, 21. decembra bo ob 10.00 v šoli v Godoviču za učence PŠ Godovič, potekala prireditev diši po praznikih.
Ob 17.00 bo v filmskem gledališču v Idriji za vse otroke na ogled noč kratkih filmov, kjer bodo predvajani animirani kratki filmi za otroke.

V soboto. 22. decembra ob 9.00 bo za vse otroke v šoli v Črnem Vrhu uprizorjena predstava Tisoč želja in en sam zvezdni utrinek, kateri bo sledil prihod Dedka Mraza. Ob 10.00 pa bodo sledile ustvarjalne delavnice.
Ob 16.00 bodo za otroke KS Vojsko v CŠOD-ju organizirane prednovoletne otroške delavnice.
Ob 16.00 bodo v šoli v Godoviču tudi za otroke KS Godovič organizirane praznične ustvarjalne delavnice. Pridite, zelo ustvarjalno bo.

V nedeljo, 23. decembra bo na Mestnem trgu v Idriji rajanje z Alenko Kolman in prihod Dedka Mraza. V primeru dežja se prireditev seli v Filmsko gledališče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja