Vroč počitniški teden

Poletje nam je v tem tednu prineslo kar precej visoke temperature, vendar smo mi kljub temu otrokom z dvema delavnicama popestrili teden.

V torek smo obiskali Topilnico kjer so nam pripravili delavnico Zrcalce, zrcalce na steni povej. Spoznavali smo kako lahko povežemo svetlobo, sijaj, odboj, živo srebro, amalgam in zrcalo. Otroci so spoznali nekaj zanimivih in posebnih lastnosti živega srebra. Vsak je izdelal periskop, na katerem je lahko preizkusil tudi odbojni zakon svetlobe.

V petek pa smo se v Mejci v senci dreves učili žongliranja. Prostovoljec Roni iz Finske nam je najprej pokazal svoje žonglerske spretnosti, nato smo z urjenjem cirkuških spretnosti začeli tudi mi. Najprej smo se igrali različne igre, nato smo se naučili osnov žongliranja. Poleg žongliranja smo se urili še v spretnostni vihtenja diabola in kitajskih krožnikov. Vsi skupaj smo zelo uživali, zato Roni: thank you very much!

Prihodnji teden smo otrokom pripravili dve aktivnosti. V ponedeljek, 13. avgusta se bomo na strelišču v Idriji preizkusili v STRELJANJU. Dobimo se ob 10.00 v v prostorih Strelskega društva Idrija na Lapajnetovi ulici 48 v Idriji.

V torek, 14. avgusta se bomo odpravili v družinski park Stari Vrh kjer se bomo zabavali v ADRENALINSKEM PARKU. Z avtobusom se bomo peljali čez Cerkno, zato bo odhod  iz Idrije ob 7.20, iz Sp. Idrije ob 7.30 in iz Cerkna ob 7.50. Nazaj se bomo vrnili med 14.00 in 14.30. Otroci naj imajo s seboj malico, dovolj tekočine in primerno športno opremo.

Obveščamo vas, da imamo za delavnico LEGOROBOTIKE, ki bo 20. avgusta ob 13.30 v prostorih Mladinskega centra Idrija še nekaj prostih mest, zato vas vabimo k prijavi!

Poglejte si še nekaj utrinkov iz preteklega tedna…

dav
dav

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja