Nagradni izlet za zlate bralce

Tudi letos smo v začetku junija namenili nagradni izlet zlatim bralcem, učencem, zvestim bralni znački tekom celotnega šolanja. Med učenci na osnovnih šolah iz Cerknega, Črnega Vrha, Idrije ter Spodnje Idrije se jih je v šolskem letu 2022/2023 nabralo štiriinpetdeset, med njimi je nagrado izkoristilo dvainpetdeset mladih.

V četrtek, 8. junija, smo se, zahvaljujoč cestnim razmeram, iz Idrije podali z več kot polurno zamudo. Učenci Osnovne šole Črni Vrh so s kombijem potovali po drugi trasi, nas v Kopru precej prehiteli, posledično, skupaj z zaposlenimi v kinu, tudi dolgo čakali, naposled pa le dočakali. A so morali počakati še toliko, da smo tudi mi s šolsko malico napolnili prazne želodce. Pot je bila sproščena, nekateri mladostniki različnih šol so se medseboj poznali že prej, drugi so prijateljstva sklepali mimogrede. Več kot dve uri dolg znanstvenofantastični film Dungeons & Dragons: Čast med tatovi, je z udarnimi efekti navdušil večino mladeža. Ko smo se malo po dvanajsti uri spet prikazali na plano, je primorsko sonce že pošteno grelo na nebu.

Čas nam ni prizanašal, na cesti do Pirana je bila gneča. Tako se je le manj oblegani kombi z otroki iz Črnega Vrha podal v Tartnijevo mesto, ostali pa smo se odločili sprehoditi kar po Kopru. Najprej smo si privoščili sladoled, nato pa se sladkobnih ust in polni najstniške razposajenosti ob morju odpravili v smeri Žusterne. Minute so hitro brzele dalje, posneli smo skupinsko fotografijo, se za hip ali dva ustavili na zelenici ob vodi in že smo se vzpenjali nazaj na avtobus. Pobegnili smo pretečemu nalivu ter se usmerili nazaj v domače konce.

Kljub vsemu smo preživeli prijeten obmorski dan, zajeli nekaj slanega zraka, okusili mamljivo počitniško vzdušje. Še malo in zares bomo pristali v njem.

Devetošolci zaključujejo poznano obdobje življenja in se podajajo novim izzivom in dogodivščinam naproti. Želimo jim le najboljše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja