Zimske počitnice 2023

Za nami je še en zanimiv počitniški teden. V družbi prijateljev so otroci uživali na aktivnostih, ki smo jih pripravili za otroke iz idrijsko-cerkljanskega.

? Prvi počitniški dan je bil namenjen počitniškemu kinu. V filmskem gledališču Idrija smo si ogledali animirani film Kozmoblisk.

? V torek je sledila delavnica Prve pomoči, ki smo jo organizirali v sodelovanju z Rdeči križ Idrija. Prostovoljki Lara in Špela sta otrokom najprej prikazali pravilni položaj nezavestega in oživljanje, nato smo obvezali različne rane in stabilizirali različne zlome. Otroci so se zares izkazali in ni strahu, da ne bi znali pomagati.

? Četrtek smo rezervirali za legorobotiko. Zaradi izjemnega zanimanja smo pripravili dve triurni delavnici. Na delavnicah so se otroci spoznali z osnovami robotike in programiranja s pomočjo lego kock. Srečali so se z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili so lego robote ter se na zabaven način naučili veliko novega.

?V petek smo se ponovno vrnili v Filmsko gledališče, vendar si nismo ogledali filma, ampak se preizkusili v igranju konzolne igre Rayman lagends na velikem platnu. Da smo v igri hitro napredovali je bilo potrebno veliko sodelovanja, spretnosti in navijanja, da smo rešili različne zagate in prepreke.

Za vse naše ponujene počitniške aktivnosti je vladalo izjemno zanimanje, zato so bile tudi hitro zasedene. Vendar smo se tudi tokrat potrudili in povečali število mest in s tem zagotovili mesto čim večjemu številu otrok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja