Ob zaključku še enega uspešnega varstva

Za nami je še zadnji letošnji teden počitniškega varstva.

Medtem ko se nekateri zabavajo na letovanju v Poreču, se mi še vedno razigrano družimo v domačem kraju.
Igrala v Mejci nas privabijo vsak ponedeljek, sproti pa smo izkoristili tudi čas in ostanke kruha za hranjenje ribic v Idrijci.
Torkovo dopoldne smo se “borili” v štafetnih igrah. Zanimive igre so poskrbele za kar dve izenačeni ekipi. Tekmovali smo v prelivanju vode, vodenju slepca, kelnarjenju, živi gosenici ter v sestavljanju doolge besede.
V sredo nas je avtobus odpeljal do Spodnje Idrije, da smo za razliko od ostalih dni, otroško energijo sproščali na tamkajšnjih igralih.
Za četrtek je bil napovedan sprehod do cerkve sv. Antona na hribčku nad Idrijo. Od tam smo vsak poiskali svojo hišo in se podali še naprej. Aja, trenirali smo tudi v izdelavi “selfijev”. Nato smo mimo kapelic in bolnišnice ter studenčka pot nadaljevali do kmetije Podobnik. Dobro nas je “prekuhalo” zato se nam je prilegla igra v hladnih prostorih Mladinskega centra Idrija. Posodili so nam namizni nogomet in telovadnico z blazinami in žogicami. Hvala!
Prijetno utrujeni smo si po kosilu privoščili ogled risanke – zabavne dogodivščine pošasti v hotelu Transilvanija.
In prišel je petek, zadnji dan letošnjega varstva – le kam je zbežal cel mesec??
V poletni vročini smo si organizirali igre z vodo. Na dvorišče za šolo smo se odpravili v kopalkah in oboroženi z vodnimi balončki ter pištolami. Smeha, kričanja in…. mokrote… ni manjkalo.
Skozi cel teden pa smo ogromno ustvarjali in se igrali. Iz dneva v dan je bila tudi bolj pestra ponudba tatujev, masažnih salonov, pedikure,….
Ob zaključku naj še povemo, da so za polnjenje naših praznih želodčkov pridno skrbeli v Gostilni Kos.
Lepo se zahvaljujemo tudi Osnovni šoli Idrija, ki nam je odstopila učilnico.
Vsem staršem se zahvaljujemo za zaupanje, otrokom pa za trenutke smeha, navihane ideje in skravžlane živčke. 
Mi že komaj čakamo naslednje leto ampak do takrat nas čaka še polno zanimivega dogajanja. Najprej je na vrsti druga izmena letovanja…. Seča, prihajamo!! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja