Seča, dan 3

Na naše drugo jutro v Seči smo se prebudili v oblačno jutro, ravno pravšnje za razmigovanje na prostem. Kmalu po zajtrku pa nas je dosegel dež, ki je prijetno ohladil zrak in naše bungalovčke. Kopanje smo izpustili in po urejanju in ocenjevanju sob smo dopoldanske urice raje namenili ustvarjanju: pripravili smo plakate, ki bodo odslej krasili vrata naših bungalovčkov, izdelali, okrasili in popisali smo razglednice, ki jih pismonoše že nosijo proti naslovnikom, ko smo iztrošili umetniško žilico, pa smo poskusili srečo s tombolo. Vzgojitelj Cene je žrebal srečne številke, mi pa smo glasno navijali za svoje številke, kot je pri tomboli v navadi. Letos je tombolo zadel Liam, slej ko prej pa se je nasmehnila tudi ostalim. Ravno še dovolj časa smo imeli, da smo pospravili svoje dobitke, in čas je bil za kosilo.

Po kosilu smo pričeli s prvimi izmed mnogih turnirjev, igrali smo Dobble, TipTopClap, 4-v-vrsto, ko pa so sončni žarki posušili ploščad pred domom, smo pričeli tudi s turnirjem ping ponga. Medtem so vzgojiteljice organizirale sijajno delavnico friziranja, pri kateri smo jim za vajo svoje pričeske posodili tudi nekateri fantje.

Ko je napočil čas za odhod na plažo, so vse sledi dežja že izhlapele. Na plaži smo nadoknadili dopoldne zamujeno priložnost za obisk sladoledarjev, marsikatera skupina pa je skočila tudi do fitnesa na prostem, kjer so razgibali svoje mišice.

Po večerji smo po nekaj letih iz arhiva spet prinesli Knjigo rekordov, tekmovanje v različnih zabavnih disciplinah, ki ponuja izziv za vse starosti in vse talente; od pantomime, spretnosti z nogami, obraznih mišic, in še kaj. Tekmovali smo v pobiranju barvic z nogami, v sortiranju bombončkov, pihanju kozarčkov z mize s pomočjo balonov, postavljanju in postavljanju piramid iz kozarčkov, premikanju piškotov s čela v usta brez uporabe rok, pantomimi, slepem risanju… Našli smo mnogotere rekorderje, ki so se podpisali v zlato Knjigo rekordov. Šele ko smo končali, smo opazili, da se nad nami že lesketajo zvezdice, zato smo hitro pospravili prizorišče, Knjigo rekordov pospravili v arhiv, skočili pod tuš, in v mižo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.