Seča, 2. dan: Skriti gost je tu!

Prvo jutro v Seči smo pričakali polni energije! Da bi se razgibali, smo odšli na kratko telovadbo. Po zajtrku smo hitro pričeli z aktivnostmi, ki so nas danes čakale. Počistili smo svoje sobe in jih pripravili na ocenjevanje, nato pa smo odkorakali na plažo. Še bolj kot včeraj smo čofotali, se potapljali in šteli školjke na morskem dnu. Zatem smo se vrnili v dom in uživali ob odličnem kosilu. Na popoldanski delavnici smo si lakirali nohte, dekleta so poprijele za lake, fantje pa so prijazno ponudili svoje nohte za testiranje.
Po delavnici smo odšli na popoldansko kopanje, med katero nas je presenetil letošnji skriti gost, Andrej Guštin iz Zavoda Cosmolab. Pripravil nam je krajšo deelavnico opazovanja Sonca skozi prav posebna očala in teleskop. Opazovali smo Sončeve pege in ocenjevali velikost Sonca na nebu s kovanci. Še na hitro smo se ohladili v morju in že je bil čas za večerjo.
Po večerji smo z Andrejem na obali pričakali sončni zahod, prihod katerega je pospremil z razlagami nastanka barv, kasneje, ko so se nad nami zalesketale prve zvezde, pa smo na travniku poleg CŠOD Burja z Andrejevo pomočjo na zvezdnih kartah iskali trenutno vidna ozvezdja. Ko smo jih našli, smo se mu prav lepo zahvalili, mi pa smo odrinili proti svojim bungalovom in v posteljah pričakali zaslužen počitek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.