Nagradni izlet zlatih bralcev

Zveza prijateljev mladine Idrija pred zaključkom šolskega leta z izletom nagradi zveste bralce Bevkove bralne značke. Izlet si je letos prislužilo 38 učenk in učencev iz osnovnih šol Črni Vrh, Cerkno, Idrija in Spodnja Idrija, ki so bralno značko opravili vseh devet let.

Na izlet smo se tokrat odpravili na Gorenjsko. Prva postojanka je bila moderna Mestna knjižnica Kranj, ki domuje v prenovljeni stavbi nekdanje blagovnice Globus. Zaposleni so nas gostoljubno sprejeli in nam pripravili predstavitev, ki je bila prav tako kot knjižica sama izjemno zanimiva in slikovita. S svojim dostopom, dvigalom, kotičkom za slabovidne je prijazna tudi invalidnim osebam. Ni majhna, razpreda se v treh etažah. Znotraj knjižnice smo srečali marsikatero aktivnost, projekt, razstavo, sobo. Res imajo mnogo ponuditi.

Po poučnem utrinku izleta smo odšli do Cineplexxa. Si v vročem dnevu v senci privoščili malico, nato pa zagrizli še v zabavni del dneva – v nov slovenski mladinski film Vesolje med nami. Nekatere so zmotili “čudni” angleški inserti slovenskih igralcev, sicer pa je povsem simpatična stvaritev domačih avtorjev.

Dalje smo, namesto po dolgočasni avtocesti, z regionalnih ter stranskih poti skozi okna avtobusa spremljali prizore gorenjskih krajev in zaselkov, dokler se nismo spustili nazaj proti notranjski ter se počasi, a ob ustrezni uri, vrnili v od sonca razbeljeno Idrijo. S tem se je nagradna ekskurzija za zlate bralce 2022 zaključila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja