Zasedal je 32. regijski otroški parlament

V torek, 29. marca smo organizirali 32. otroški parlament Severnoprimorske regije. Srečanje na katerem je bilo prisotnih 36 mladih iz območja ZPM Idrija, MDPM Ajdovščina, MDPM Nova Gorica in DPM Tolmin ter učenci iz občine Bovec in Kobarid je potekalo virtualno.

Parlament je povezovala Ana Hladnik, s pozdravnimi nagovori so sodelovali še podpredsednica ZPM Idrija Anja Velikonja ter župan Občine Idrija Tomaž Vencelj in župan Občine Cerkno Gašper Uršič.

Predstavniki občinskih oz. medobčinskh otroških parlamentov so najprej na kratko predstavili, o čem je tekla beseda na predhodnih parlamentih. Nato so po skupinah razpravljali o deficitarnih poklicih in sprejemanju odločitev za te poklice, novodobnih poklicih in vplivnežih “influencerjih”, blogerjih, vlogerjih in o realnosti teh poklicev. Pogovarjali so se o vplivu digitalizacije na poklice prihodnosti, o begu možganov kot družbenem izzivu in o možnostih zaposlitve v tujini ter o tem kdo najbolj vpliva na izbiro poklica. Dotaknili so se tudi komunikacije na pozicijah in o osnovah komuniciranja, bontonu in komuniciranju na socialnih omrežjih. Razpravo pa so zaključili s svojimi stališčih glede šolanja na daljavo po dveh letih epidemije.

Učence iz šol na idrijskem in cerkljanskem so na regijskem otroškem parlamentu zastopali Nika Kastrin in Maja Menart OŠ Idrija, Julija Seljak in Nea Eržen OŠ Cerkno, Filip Gnezda OŠ Sp. Idrija in Mirjam Krevs OŠ Črni Vrh. Na nacionalni otroški parlamentu, ki bo v Državnem zboru pa 11. aprila odhajata Nika Kastrin in Maja Menart OŠ Idrija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja