Zimske počitnice in pustno rajanje 2022

Med zimskimi počitnicami smo uspešno izpeljali vse planirane aktivnosti. V družbi prijateljev so otroci uživali na aktivnostih, ki smo jih pripravili za vse otroke iz idrijsko-cerkljanskega.

Prvi počitniški dan je bil namenjen počitniškemu kinu. V filmskem gledališču Idrija si je preko 70 otrok ogledalo animirani film Adamsovi 2.  V torek je sledila kulinarična delavnica – Izdelava presnih slaščic. Delavnico je prostovoljno vodila Martina Jazbar Čefarin, ki se ljubiteljsko ukvarja z izdelavo presnih slaščic. Otroci so najprej izvedeli nekaj bistvenih informacij o presnih slaščicah in se nato po skupinah lotili dela. Pripravili so 4 različne presne slaščice – Jabolčno torto z brusnicami, snežne indijančke, čokoladne piškote s figami in energijske ploščice. Ob zaključku delavnice so pripravljeno tudi poskusili in ni trajalo dolgo, da so bili krožniki pomazani do zadnje mrvice.  Sredo smo rezervirali za legorobotiko. Zaradi izjemnega zanimanja smo pripravili kar tri triurne delavnice. Na delavnicah so se otroci spoznali z osnovami robotike in programiranja s pomočjo lego kock. Srečali so se z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili so lego robote ter se na zabaven način naučili veliko novega.
V četrtek smo v sodelovanju s Plesnim klubom Idrija organizirali plesno delavnico z Ano Trček in se naučili čisto nove koreografije.
Za vse naše ponujene počitniške aktivnosti je vladalo izjemno zanimanje, zato so bile tudi hitro zasedene. Vendar smo se potrudili in povečali število mest in s tem zagotovili mesto čim večjemu številu otrok.

Počitniško dogajanje smo zaključili v soboto popoldne, ko smo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo mesto Idrija organizirali pustno rajanje za otroke. Na Mestnem trgu v Idriji so se zbrale čudovite pisane maškare in rajale skupaj s Piko Nogavičko in navihanim škratom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja