Jesenske počitnice so za nami

Počitnic je konec, za nami pa je čudovit jesenski počitniški teden poln druženja s prijatelji in raznolikih aktivnosti, ki smo jih pripravili za vse otroke iz idrijsko-cerkljanskega.
🍁 Začeli smo v ponedeljek s počitniškim kinom v Filmsko gledališče Idrija, kjer si je kar 50 otrok ogledalo animirani film Škratki.
🍁 V torek smo napolnili dva avtobusa in ob spremstvu osmih prostovoljk smo se odpeljali v Ljubljano na obisk živalskega vrta, kjer smo v družbi najrazličnejših živali preživeli precej mrzlo vendar vseeno lepo dopoldne.
🍁 V sredo je sledila jesenska ustvarjalnica v mestni dnevni Pr’ Golitu. S pomočjo pisanih jesenskih listov smo ustvarili čudovite izdelke in se ob tem tudi res lepo zabavali.
🍁 Četrtkovo dopoldne smo preživeli v prostorih strelskega društva Jožeta Mihevca Idrija, kjer so se kar 3 skupine otrok spoznale s streljanjem z zračno puško. Lahko se pohvalimo, da smo ob kar nekaj izstreljenih nabojih, marsikatero tarčo preluknjali natančno skozi sredino.
🍁 Za zadnji dan počitniškega tedna pa nam je ostala še težko pričakovana kulinarična delavnica z Masterchefovko Patricijo Horvat. V prostorih kmečke tržnice Idrija smo se tako v dveh izmenah naučili delati domače testenine in omako s paradižnikom in svežo baziliko. Otroci so hitro osvojili tehniko in pridno valjali testo med prsti, nastali rezanci pa so bili tako dobri, da smo krožnike pomazali do zadnje kapljice.
Zanimanje za vse naše počitniške aktivnosti je bilo močno nad pričakovanji, kar kaže na vse večjo potrebo po organiziranih počitniških dogodkih za otroke. Zaradi velikega zanimanja so bila mesta na programih kar hitro zasedena, zato smo se po naših najboljših močeh potrudili povečati število mest na posameznem dogodku in s tem mesto zagotoviti čim večjemu številu otrok. Veseli smo, da smo planirane aktivnosti, ob skrbnem upoštevanju varnostnih priporočil, lahko nemoteno izpeljali in počitnice polepšali tako velikemu številu otrok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja