Razigran uživaj dan!


RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je osrednja tema letošnjega Teden otroka®, ki se je začel danes, 4. oktobra 2021. Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 želimo poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato se bomo v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju.

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič.

Ključna sporočila so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva …
  • in najpomembnejše: igra nas povezuje!

 

Na teden otroka v Idriji mimoidoče spominja pisana vitrina, ki smo jo postavili na ogled na Mestnem trgu, prav tako pa smo, v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija, društvom Zakonctedna in mestno dnevno sobo P’rGolitu, pripravili zanimive dogodke. Trenutno stiskamo pesti za lepše vreme in se veselimo druženja na Mestnem trgu v Idriji.

Vabljeni tudi k sodelovanju pri naslednjih aktivnostih v Tednu otroka:

  • Vseslovenska akcija “Razigrani koraki”

K sodelovanju vabimo družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in nam le-to sporočijo na FB @ZPMSlovenije. Tisti, ki bodo naredili največ korakov (lahko je skupina otrok), bodo prejeli simbolično nagrado z nogavičkami, ki jih poklanja Majbert Pharm d.o.o.

Vabimo pa tudi k ustvarjanju razigranih korakov: otroci (lahko tudi odrasli) naj obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in/ali stene. Veseli bomo, če objavite fotografijo na družbenem omrežju in nas označite @ZPMSlovenije ali pa nam jo pošljete na anja.vogric@zpms.si

  • Sodelovanje na natečaju “Mala pozorna nogavička”

Otroke vabimo k barvanju (pobarvanka) simpatične male pozorne nogavičke; če jo boste do 11. 10. 2021 poslali na AMZS, d. d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana (s pripisom “Natečaj”), pa lahko otroci dobijo tudi lepe nagrade (AMZS motošportni dan za otroke, male Pozorne nogavičke, itd.).

  • Zdravko Lidl: Igrivo učenje za zdravo življenje
    Zdravko Lidl je prijazen, zelen srček, ki skozi igrive in poučne vsebine zagovarja pomembnost zdravja, dobrega počutja in kakovostnega preživljanja prostega časa. Prizadeva si k ustvarjanju boljšega sveta, ki temelji na medsebojnem spoštovanju, skrbi za naravo in dobremu počutju vseh. Zdravko Lidl ima čisto svojo spletno stran, kjer v rubrikah TV kuharije otroci spoznavajo preproste in okusne recepte, v zanimivih Igralnicah in Ustvarjalnicah pa združujejo gibanje, zabavo in smeh.

Poleg strani Zdravka Lidla lahko srečate tudi v vseh 63 Lidlovih trgovinah po Sloveniji z oznako Zdravko Lidl priporoča. Zdravko Lidl verjame, da lahko svet postane še boljši, z majhnimi, a srčnimi dejanji. www.zdravko-lidl.si/.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja