Jesen je že skoraj tu!

Po uspešno izpeljanih poletno-počitniških programih, smo že na pragu koledarske jeseni in s polno paro pripravljamo dogodke za letošnje šolsko leto.

Ob vstopu otrok v šolo smo ponovno sodelovali v akciji »Poštar Pavli polni šolske torbe« Zveze prijateljev mladine Slovenije in tako številnim otrokom iz občin Idrija in Cerkno zagotovili šolske potrebščine. Prav tako smo se povezali z nekaterimi posamezniki, ki so se odločili svoj BON21 porabiti za nakup delovnih zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin iz našega okolja. Posameznikom se za donacije še enkrat iskreno zahvaljujemo.

S septembrom se končuje tudi naš prvi mednarodni projekt, ki od začetka junija poteka s podporo Evropske solidarnostne enote. V začetku poletja se nam je pridružila prostovoljka Olya iz Ukrajine, ki je v našo ekipo vnesla svež veter novih idej in že tekom počitniškega varstva in Počitnikarije pripravila kar nekaj zanimivih ustvarjalnih delavnic za otroke. Tudi zadnje tedne v naši družbi bo preživela v umetniškem duhu, saj je pripravila kar 5 delavnic, ki potekajo v Idriji in v Cerknem. V Idriji se dobimo vsak četrtek v mestni dnevni sobi Pr’Golitu, v Cerknem pa ob torkih v prostorih večnamenskega centra Cerkno. Z našim prvim mednarodnim projektom smo predvsem želeli naše najmlajše izpostaviti drugim kulturam in jezikom ter jih tako izpostaviti pozitivnim vplivom mednarodnega povezovanja, prav tako pa smo pri Zvezi prijatelje mladine Idrija pridobili mnoge dragocene izkušnje, ki jih bomo s pridom uporabljali pri našem nadaljnjem delu. Izkušnje preteklega poletja bomo uporabili tudi pri prijavi novih projektov in veselimo se že morebitnih naslednjih mednarodnih projektov in prostovoljcev, ki jih bomo gostili pri nas.

Pred nami pa je tudi že Teden otroka, ki bo letos potekal od 4.10. do 10.10.2021 na temo »RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!«. Obeležili ga bomo s pripravo različnih dogodkov za otroke vseh starosti. Seznam aktivnosti, ki bodo v tednu otroka organizirane v naši okolici in širše, bomo objavili na naši spletni strani in socialnih omrežjih. In čeprav se konec oktobra zdi še zelo daleč, mi že razmišljamo o dogodkih, ki jih bomo za otroke pripravili v času prvih šolskih počitnic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja