Spletna predstavitev poklicev

Včeraj, v četrtek 18.2.2021, smo organizirali spletni dogodek za učence zaključnih razredov vseh štirih osnovnih šol na Idrijskem in Cerkljanskem. Pripravili smo spletno predstavitev poklicev, s katero smo želeli učencem vsaj nekoliko olajšati odločitev o nadaljevanju šolanja po zaključku osnovne šole. Pobudo za tak dogodek, so podali prav osnovnošolci sami, na otroškem parlamentu, ki je potekal v marcu 2020.  V srečanju, ki je potekalo preko aplikacije ZOOM, so se poslušalcem predstavili poklici iz najrazličnejših področij. Nekatere šole so za ta dan pripravile kar tehnični dan za vse učence, druge pa so omogočile ogled posameznih predstavitev učencem, ki jih določen poklic zanima.

Osnovnošolci so tekom celega dopoldneva tako izvedeli veliko informacij o poklicih mehatronik, strojni tehnik, orodjar, inženir strojništva, veterinar, samostojni tehnolog, delovni terapevt, socialni delavec v zdravstvu, medicinska sestra, zdravnik, programer, radijska novinarka, grafična oblikovalka ter specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Ker je bil odziv na dogodek res velik pa so lahko popoldne poslušali še predstavitve, ki so jih pripravili učitelj, zobotehnik, pomočnica vzgojiteljice in kozmetičarka.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo sogovornikom Titu Primožiču, Matevžu Ogrincu, Metki Rupnik, Anji Deželak, Vanessi Gostiša, Roku Ozebku, Urški Kofol, Gregorju Tušarju, Hani Jereb, podjetjema Hidria (Mojca Brus) in Poclain Hydraulics (Matjaž Mužar) ter Psihiatrični bolnišnici Idrija (Mateja Kavčič, Lidija Mrak, Vanja Božič, Andreja Seljak Grudnik), ki so si vzeli čas in sodelovali pri našem dogodku.  Prav vsi so pripravili izjemno zanimive in informativne predstavitve, ter odgovorili na vprašanja, ki so jih postavili poslušalci. Zahvaljujemo se tudi Mladinskemu centru Idrija za vso pomoč pri organizaciji in osnovnim šolam za sodelovanje ter veliko potrpljenja ob usklajevanju terminov in ostalih podrobnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja