Kako smo se imeli med zimskimi počitnicami

Za nami je čudovit počitniški teden in otroci so že zasedli svoja mesta v šolskih klopeh. Čeprav so gripa in prehladi med počitnicami prekrižali kar nekaj načrtov, smo planirane aktivnosti uspešno izpeljali in otrokom popestrili počitnice.

Počitniško dogajanje smo pričeli s filmsko dozo smeha in če že pri nas razmere niso čisto nič zimske, smo si v filmskem gledališču Idrija ogledali risanko Pat in Mat: Zimske radosti in se nasmejali ob zimskih dogodivščinah.

V torek so na vrsto prišli plesni navdušenci, ki so se na plesni delavnici z Ano Trček dobro razgibali in naplesali. Hvala PKI za še eno super izpeljano delavnico, naši plesalci so bile več kot navdušene. Društvo prijateljev mladine Cerkno pa je ob istem času pripravilo obisk pri cerkljanskih laufarjih, ki so nam pripravili nadvse zanimiv in poučen obisk, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Sreda je bila dan za drsanje na Bledu. V jutranjih urah smo se kar z dvema avtobusoma odpravili proti Bledu in že nestrpno čakali, da se podamo na led. V dveh urah drsanja smo se naučili marsikateri trik, se lovili in igrali, manjkali niso niti padci, a na srečo smo jo vsi odnesli brez poškodb. V Idrijo smo se vrnili veseli in prijetno utrujeni.

V četrtek smo se prelevili v prave lego inženirje. Na dveh delavnicah legorobotike v izvedbi Malih ustvarjalcev iz Maribora so otroci s pomočjo priljubljenih Lego kock pridobili nekaj znanja s področja robotike in programiranja. S tovrstnimi delavnicami otrokom omogočimo učenje razmišljanja, s katerim bodo ustvarjalno in samozavestno uporabljali tehnologije.

Na zadnji dan počitnic smo obiskali Kendov dvorec v Spodnji Idriji. Po kratkem uvodu smo si nadeli čisto pravo kuharsko opravo in se napotili v kuhinjo, kjer nas je z delavnico peke pustnih krofov že čakal kuhar Franci Pivk. Zamesili smo testo za krofe, jih spretno oblikovali, spekli in napolnili z marmelado in čokolado. Kar nekaj smo jih seveda tudi pojedli in bili so naravnost odlični! Hvala osebju Kendovega Dvorca in še posebej Heleni in Franciju za odlično kuharsko delavnico.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja