Unicefove varne točke

Včeraj, 20.1.2020, smo organizirali usposabljanje za prostovoljce na Unicefovih varnih točkah v občinah Idrija in Cerkno. Usposabljanje je potekalo v izvedbi Unicefa Slovenija s sodelovanjem Centra za socialno delo Severna Primorska.  Unicefova koordinatorka nam je v kratkem predavanju predstavila delovanje mreže varnih točk po Sloveniji in smernice za ukrepanje v primeru srečanja z otroki v stiski. V nadaljevanju nam je svoje strokovno znanje iz področja zaščite otrok podala še ga. Magda Bizjak iz CSD Severna Primorska, enota Idrija.  Izvedeli smo veliko uporabnih informacij, ki jih bomo lahko uporabili pri našem nadaljnjem delu.

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice,frizerski saloni, mladinski centri, trgovine in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Otroci lahko Varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena ob vhodu na vidnem mestu. Nanje jih opominjajo tudi šolski urniki, informativne zloženke z zemljevidi in plakati, ki jih zanje pripravimo vsako leto. Več o varnih točkah in kje se nahajajo si lahko preberete na www.varnetocke.si .

Zahvaljujemo se Mladinskemu centru Idrija, da so nam odstopili prostor za izvedbo usposabljanja in prostovoljcem za udeležbo ter pripravljenost sodelovati.

dav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja