Konferenca ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in 30. obletnici programa Otroški parlamenti.

Včeraj, v sredo 27.11.2019, je v Ljubljani potekala Konferenca ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in 30. obletnici programa Otroški parlamenti v organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenija. Na konferenci smo bili prisotni tudi mi in naša učenka iz OŠ Idrija.

Ključni udeleženci so bili otroci od 13. do 17. leta iz vse Slovenije, ki so v razpravi z odločevalci imeli možnost izraziti svoje mnenje in postaviti vprašanja o otroški participaciji. Posnetek razprave si lahko pogledate na FB profilu Vlada Republike Slovenije. Pridružila sta se nam tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer. Dobre prakse iz tujine sta nam predstavili predstavnica organizacije Eurochild in predstavnica bolgarske Nacionalne mreže za otroke.

Otroci so poleg vprašanj glede otroške participacije izrazili željo po dialogu o globalnem segrevanju, ekologiji, šolskem sistemu doma in v tujini, migracijah, svetovni politiki in problemih manjšin v Sloveniji .

Pridobljeno znanje bomo s pridom uporabili za nadaljnje delo z otroki in organizacijo naslednjega otroškega parlamenta. Zahvaljujemo se MDPM Ajdovščina za organizacijo prevoza in super družbo in ZPMS za odlično izpeljan dogodek, se vidimo naslednjič!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja