Kako smo se imeli med jesenskimi počitnicami

Počitnic na srečo še ni konec, zaključili smo le počitniški program Zveze prijateljev mladine Idrija.

V ponedeljek smo obiskali Kendov dvorec v Spodnji Idriji. Najprej smo se z vodjo Heleno Pregelj Tušar sprehodili po prostorih dvorca in se v vsakem za trenutek ustavili, se podučili o zgodovini stavbe in družine Kenda, ki je tam nekoč živela. Naš zadnji in glavni prostor, ki smo ga obiskali je bila kuhinja, kjer nas je že čakal kuhar Klavdij Pirih. Klavdij in Helena sta nam nadela obvezno kuharsko opremo – klobuk in predpasnik in naša kuharska dogodivščina se je začela.  Zamesili smo testo za jabolčno pito in testo za knedeljčke ter pripravili oba potrebna nadeva. Nadev iz suhega sadja za knedeljčke in jabolčni nadev za pito. Naše pridne rokice so hitro postorile vse potrebno in že je bila pita v pečici, knedeljčki pa v vreli vodi. Pripravili smo pribor in že smo se sladkali s slastnimi dobrotami. Na koncu smo še pospravili posodo in se zadovoljni s polnimi trebuščki odpravili domov.

Hotelu Kendov dvorec, Heleni in Klavdiju se iskreno zahvaljujemo za odlično organizirano kuharsko delavnico!

Počitniški torek je bil športno obarvan in namenjen plezanju. V športnem centru v Idriji smo se zbrali v dveh skupinah. Najprej smo se dobro ogreli, razmigali vse sklepe in že je bil čas za plezanje. Na nižji plezalni steni smo najprej iskali kovanček, nato pa smo opremljeni s pravo plezalno opremo zagrizli v visoko plezalno steno. Na voljo smo imeli tri različne smeri. Za varno in kakovostno izvedbo plezanja se zahvaljujemo Janji Grošelj, Simoni Bevk, Moniki Lapajne in Petri Likar.

V sredo smo se odpravili na izlet v Ljubljano. Obiskali smo RTV Slovenija kjer nas je prijazno sprejela Monika Rijavec. Obiskali smo virtualni studio, studio za snemanje poročil, vremena in športa, veliki studio v katerem snemajo oddajo Joker, Male sive celice, Firbcologe in druge oddaje. Ravno med našim obiskom je potekalo snemanje oddaje Dobro jutro in Počitniški krompir, zato smo potek snemanja lahko v živo opazovali iz zakulisja. Sprehodili smo se še skozi delavnico za pripravo scene, ter ogled zaključili v prostorih za masko, kjer vse nastopajoče naličijo. Vsakega od nas so pred odhodom obdarili še z revijo Navihane igrarije. Pred odhodom na avtobus smo se sprehodili še po starem mestnem jedru Ljubljane.

Moniki Rijavec se lepo zahvaljujemo za odlično voden ogled po prostorih RTV-ja!

Foto počitniške utrinke si oglejte spodaj.

 

sdr

dav
dav

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja