V prvem avgustovskem tednu smo nadaljevali s programom Počitnikarije. Nekoliko nam jo je zagodel dež, pa vendar smo večino pripravljenega programa izpeljali.

V torek smo se v okviru Geoparkovih delavnic odpravili odkrivat Antonijev rov. Otroke je Perkmandlčkova tura navdušila, saj so se tudi sami lahko preizkusili v delu knapov. Potiskali so voziček, nalagali pesek, gradili podporne zidove in na koncu le našli še zaklad, ki so ga iskali.

V četrtek nam jo je zagodlo vreme in smo morali obisk konj pri Ani Sever odpovedati, v petek pa smo jo le obiskali. Iz avtobusne postaje v Idriji smo se pod golici odpravili peš in ko smo prispeli na cilj smo se najprej najedli. Po malici smo očistili konje in se nato odpravili na ježo v manežo.

Pred nami pa je že nov počitniški teden. Danes, v ponedeljek, 12.8. se bomo v Strelskem klubu Idrija poučili o ravnanju z orožjem in se preizkusili v streljanju z zračno puško. Dobimo se ob 10. uri pred Strelskim klubom (Lapajnetova ulica 48, Idrija).

V torek, 13. 8. smo planirali ogled centra za obiskovalce Geoparka Idrija, vendar center še ni pripravljen, zato bomo spremenili program. Dobimo se ob 10. uri pri Kamšti, kjer bomo ob Idrijci najprej nabrali kamenčke in nato izdelali kamnite kaktuse. Delavnica bo potekalo do 11.30.

V sredo, 14.8. se bomo odpeljali v bazen Cerkno. Odhod iz avtobusne postaje v Idriji bo ob 9.00, iz Sp. Idrije ob 9.10, v Cerknem se pred bazenom dobimo ob 9.40. Ne pozabite na malico, saj čofotanje v vodi povzroči kruleče želodčke. Neplavalci naj imajo s seboj tudi rokavčke. V Sp. Idrijo se bomo vrnili ob 13.50 in v Idrijo ob 14.00.

S seboj prinesite še dobro voljo in se vidimo …

dav
dav
dav
mde
sdr
dig

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja