Zimske počitnice so se začele!

Počitnice so končno tu in naše počitniške aktivnosti se lahko pričnejo!🥳🥳🥳

Začnemo v ponedeljek z ogledom risanke PAT IN MAT: ZIMSKE RADOSTI v filmskem gledališču Idrija. Dobimo se ob 9.50 pred dvorano.

V torek se bomo od 10.00 do 11.30 vrteli v plesnih ritmih na plesni delavnici z Ano Trček v dvorani Plesnega kluba Idrija. V Cerknem pa bo ob istem času potekal obisk pri cerkljanskih laufarjih. Dobimo se ob 10.00 pred VCC.

Sreda je dan za drsanje na Bledu! Odhod iz Cerknega bo ob 7.00, Sp. Idrije ob 7.20 in iz Idrije ob 7.30. Zaželeno je, da imajo otroci s seboj smučarske hlače, čelado, rokavice, dodatna suha oblačila in malico. V Idrijo se vrnemo ob 13.30 uri.

V četrtek se bodo robopionirji in robomojstri preizkusili na delavnici legorobotike v Mladinskem centru Idrija. Prva bo potekala od 10.00 do 13.00, druga pa od 13.30 do 16.30.

Teden bomo sladko zaključili s petkovo delavnico peke krofov na Kendovem dvorcu. Dobimo se ob 10.00 v hotelu Kendov dvorec.

Zimske počitnice 2020

Čeprav se zdi, da se je leto šele pričelo, se zimske počitnice že nezadržno bližajo. Da bo tudi prosti čas otrok zapolnjen s kvalitetnimi vsebinami, smo pripravili pester program počitniških dogodkov. Prijavnice so otroci danes dobili v šolah, na voljo pa je tudi spletna verzija.

Na aktivnosti se prijavite tako, da prijavnico pošljete skenirano na mail zpmidrija@gmail.com, po pošti na naslov ZPM Idrija, Mestni trg 1 ali jo oddate osebno v pisarni na Mestnem trgu 11 (poleg davčnega urada)

Zimske počitnice 2020 -prijavnica

 

 

 

 

 

 

 

 

Unicefove varne točke

Včeraj, 20.1.2020, smo organizirali usposabljanje za prostovoljce na Unicefovih varnih točkah v občinah Idrija in Cerkno. Usposabljanje je potekalo v izvedbi Unicefa Slovenija s sodelovanjem Centra za socialno delo Severna Primorska.  Unicefova koordinatorka nam je v kratkem predavanju predstavila delovanje mreže varnih točk po Sloveniji in smernice za ukrepanje v primeru srečanja z otroki v stiski. V nadaljevanju nam je svoje strokovno znanje iz področja zaščite otrok podala še ga. Magda Bizjak iz CSD Severna Primorska, enota Idrija.  Izvedeli smo veliko uporabnih informacij, ki jih bomo lahko uporabili pri našem nadaljnjem delu.

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice,frizerski saloni, mladinski centri, trgovine in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Otroci lahko Varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena ob vhodu na vidnem mestu. Nanje jih opominjajo tudi šolski urniki, informativne zloženke z zemljevidi in plakati, ki jih zanje pripravimo vsako leto. Več o varnih točkah in kje se nahajajo si lahko preberete na www.varnetocke.si .

Zahvaljujemo se Mladinskemu centru Idrija, da so nam odstopili prostor za izvedbo usposabljanja in prostovoljcem za udeležbo ter pripravljenost sodelovati.

dav

2020

Prvi delovni teden novega leta je za nami in resno smo že zagrabili za delo. S polno paro razmišljamo o letošnjih programih, pripravljamo aktivnosti za zimske počitnice in druge zabavne dogodke.
Misli pa nam počasi že bežijo k poletnim dogodivščinam…🌞

Le kaj vse bomo letos nakuhali? 😉

Čarobna decembrska sobota

Čarobna decembrska sobota je za nami in radi bi se še enkrat zahvalili vsem organizatorjem dogodka, KS Mesto Idrija, Mladinski center Idrija, Društvo Hudournik in Zavod za turizem Idrija (Visit Idrija-UNESCO, Slovenia). Čeprav nam jo je pošteno zagodlo vreme, smo z izvedbo dogodka zelo zadovoljni.

Prav tako se zahvaljujemo vsem prostovoljcem za sodelovanje, Ivu Uršiču za čudovito okrašen oder, Vesni Marinac za povezovanje programa, vsem ekipam, ki so poskrbele za super zabavno tekmovanje v okraševanju novoletnih smrečic, Ani Trček in plesalkam Plesnega kluba Idrija za nastop, rokodelcem, ki so nam kljub grdemu vremenu predstavili svoje izdelke, Domu upokojencev Idrija za topel čaj, triu MAM za glasbeno spremljavo in seveda Dedku Mrazu za obisk. Ne nazadnje pa tudi vsem vam, ki ste se nam na dogodku pridružili in nam pomagali deževno soboto narediti res čarobno.♥️

 

Veseli december 2019

Napetost se stopnjuje, prazniki so že skoraj tu!

Dedek Mraz nadaljuje svoj pohod po naših krajih in dogodki veselega decembra se kar še vrstijo.  Božič bomo sicer vsi preživeli v krogu naših najbližjih, ostale dni pa vas vabimo, da se nam pridružite na prazničnih dogodkih.

Čarobna decembrska sobota

Komaj že čakamo soboto, ko nas tudi v Idriji obišče Dedek Mraz!
Program za otroke se začne ob 16.00 z nastopom Romane Krajnčan, ki nas bo zabavala vse do prihoda dobrega moža. Za otroke bo brezplačno na voljo topel čaj in organizirano slikanje z Dedkom Mrazom.

Že ob 14.00 pa ste vabljeni na sejem rokodelcev in ob 15.00 na tekmovanje v okraševanju novoletnih smrekic. Prijave ekip še potekajo, zato hitro zberite nekaj članov in mogoče bo prav vaša praznična stvaritev do konca leta krasila Idrijo.

 

Veseli december 2019

Dedek Mraz prihaja,
Dedek Mraz je tu! 🎁

V napovedniku dogodkov za naslednji teden si poglejte kaj vse smo vam pripravili in kje lahko srečate drugega dobrega moža tega decembra. Če ste bili dovolj pridni, mogoče obdari tudi vas 😉